Beaujolais

Het geografische gebied van het gecontroleerde oorsprongslabel "Beaujolais" strekt zich uit aan de oostelijke rand van het Centraal Massief tussen de rivier de Saone in het oosten en de bergen van Beaujolais in het westen. Gelegen in de departementen Rhône en Saône-et-Loire, is het de zuidelijke uitbreiding van de wijnbouw van Bourgondië. De wijngaard begint voorbij de stad Mâcon, na de wijngaarden van Mâconnais en strekt zich uit over een lengte van 50 kilometer naar de Lyonnais-bergen in de buurt van Lyon.    
Van oost naar west, over een breedte van ongeveer 15 kilometer, bedekt de wijngaard hellingen en heuvels met afgeronde richels die in fasen klimmen van de Saone-vlakte naar de Beaujolais-bergen in het westen. De wijngaard wordt ondersteund door de oostelijke rand van het Centraal Massief en wordt geplant tussen 180 en 550 meter boven zeeniveau. De wijngaard heeft een gematigd klimaat met een continentale neiging. De uitlopers van het Centraal Massief beschermen de wijngaard tegen oceaanstoornissen en matigen de mediterrane invloed. http://www.vinsvignesvignerons.com/Regions/Bourgogne/BEAUJOLAIS

 

Maison Jean Loron
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 8e generatie van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Jean Loron op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Jean Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Bourgogne wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.Sinds 1817 is de familie Loron eigenaar van het land Domaine des Billards in Saint-Amour. Samen met de Domaine de la Vieille Eglise in Juliénas, Château de Fleurie in Fleurie, Domaine Barbet in Moulin-à-Vent, en Château de la Pierre in Brouilly en Régnié, bezit de familie ruim 90 hectare aan wijngaarden in Beaujolais en Bourgogne.

Sorteer op
© 2019 - 2024 Wijnimport Peter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.