Maule Valley
Maule Valley is de grootste wijnproducerende regio in Chili, behalve de Central Valley , waarvan het deel uitmaakt. Het heeft 75.000 acres (30.000 ha) met wijnstokken, en wordt traditioneel geassocieerd met kwantiteit in plaats van kwaliteit. Maar dit verandert snel - de in bulk producerende Pais- wijnstok wordt geleidelijk vervangen door meer internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Carmenère , en er worden zorgvuldige wijnbereidingspraktijken toegepast om rode wijnen van wereldklasse te maken van de oude wijnstok Carignan . Maule, een van de meer zuidelijke wijnbouwgebieden van Chili, is iets koeler dan zijn noordelijke neven en heeft een hogere jaarlijkse regenval, waarvan de meeste tijdens de winter. De intensiteit van het zonlicht is hoog (zoals in een groot deel van Chili) en Maule geniet van warme dagen gevolgd door veel koudere nachten, waardoor het groeiseizoen wordt verlengd en de druiven een evenwicht krijgen tussen rijpheid en zuurgraad . Temperatuurverlagende effecten komen van de Maule-rivier, die van oost naar west door de regio stroomt op weg van de Andes naar de Stille Oceaan. De rivier voorziet Maule van zijn alluviale bodemsoorten; deze verschillen aanzienlijk in de regio en omvatten graniet, rode klei, leem en grind. De bodems zijn vrij doorlatend waar de wijngaarden op de hellingen van de omliggende heuvels liggen, en zijn vruchtbaarder en hebben een hogere opbrengst op de vallei langs de oevers van de rivier. Veel van de wijngaarden van Maule worden droog geteeld om de intensiteit van de druiven te verhogen - een wijnstok die geen water heeft, zal lagere opbrengsten van sterk geconcentreerde druiven produceren .