Côtes De Bourg

De Côtes de Bourg wordt soms “Zwitserland van de Gironde’ genoemd omdat er men er veel heuvels vindt. De meeste wijngaarden zijn aangelegd tegen de zuidhellingen van een drietal heuvelruggen die parallel lopen met de Dordogne en Gironde. De heuvels zijn een 50- tal meter hoog en bieden soms prachtige panorama’s.
Côtes de Bourg ligt op de rechteroever van de Dordogne waar deze rivier samenvloeit met de Gironde, ten zuiden van Blaye rond het dorpje Bourg, een 35- tal km ten noorden van Bordeaux.vDe wijnen van deze kleine appellatie produceren betere wijnen dat deze van zijn buur (Blaye), zijn tanninerijk en hebben sterke aroma’s van rode vruchten.

De A.O.C. die tegenwoordig 550 wijndomeinen bevat werd gecreëerd in september 1936 voor de rode wijnen en in mei1945 voor de witte wijnen en strekt zich uit over een 15 gemeenten: Bayon-sur-Gironde, Bourg, Comps, Gauriac, Lansac, Mombrier, Prignac-et-Marcamps, Pugnac, Saint-Ciers-de-Canesse, Saint-Seurin-de-Bourg, Saint-Trojan, Samonac, Tauriac, Teuillac et Villeneuve. De bodem bestaat er uit kalksteen, kiezel, zand en klei

Er zijn zo’n 3850 ha wijngaarden voor rode wijnen en een 25 ha wijngaarden voor witte wijn. De jaarlijkste productie bedraagt om en bij de 200000 hl voor rode wijn en 1200 hl witte wijn.

Voor de witte wijnen worden Sauvignon, Colombard en Muscadelle aangeplant die droge wijnen opleveren hoewel sommige  op vaten gerijpt worden en naar halfzoete wijnen nijgen.
Voor de rode wijnen worden Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot gebruikt.

 

© 2019 - 2022 Wijnimport Peter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.