Sardinië

Sardinië, een prachtig en mysterieus eiland, dat blijft verrassen. De traditionele lokale keuken verwijst naar het onherbergzame, woeste binnenland, met gerechten als gegrild speenvarken, pane cursau en bottarga. Het Sardisch dat de oudere inwoners spreken, doet je eraan twijfelen of je wel Italiaans begrijpt. Op het gebied van wijn, ten slotte, kent dit eiland een lange traditie.maritiem klimaat met invloeden van de levante, libeccio, maestrale en sirocco; hete zomers en zachte winters. De bodem bestaat uit graniet, zand, leem, klei en kalk. Cannonau is het meest aangeplante blauw druivenras dat we aantreffen in Sardinië. Smaaktechnisch is deze druif door velen geliefd, aangezien ze zeer sappige, fruitige wijnen voortbrengt die ook vaak nog een kruidig kantje vertonen. Al die positieve kenmerken compenseren ruimschoots het feit dat je er soms wel een vurig alcoholstaartje in terugvindt. Deze druif is echter geen autochtoon ras, maar niets anders dan de Franse grenache / Spaanse garnacha. Na jarenlange discussies is ondertussen de consensus bereikt dat Spanje de originele bakermat van dit druivenras is, en dat cannonau van daaruit is uitgezwermd naar Frankrijk en Italië. 

 

  • Cantina Mulleri "Incendio" Cannonau DOC 2017
    Cantina Mulleri "Incendio" Cannonau DOC 2017

    Cannonau "Incendio" van Cantina Mulleri is een mousserende rode wijn, verkregen uit 100% Cannonau-druiven. De wijn komt voort uit de wens om een ​​fris en levendig product te presenteren, om jong gedronken te worden om de…

    € 15,35

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2020 Wijnimport Peter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.