Argentinië
Argentinië staat op de 5de plaats van ’s werelds grootste wijnlanden, na Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. De laatste decennia maken Argentijnse wijnmakers steeds meer spannende kwaliteitswijnen. Vooruitstrevende Argentijnse wijnmakers halen het beste uit de druiven en produceren de laatste jaren veel topwijnen van internationale allure. De totale wijnproductie van ongeveer 1,5 miljard liter per jaar bestaat voor twee derde uit rode en voor de rest uit witte wijnen.Er wordt een zeer kleine hoeveelheid rosé wijnen gemaakt. De belangrijkste rode wijnen worden gemaakt van de Malbec, ongeveer 33% van het totaal, gevolgd door de Bonarda (23%), Shiraz (14%) en Cabernet Sauvignon(12%). Bij de witte wijn is de Pedro Ximénez favoriet met een aandeel van 35%, gevolgd door de Torrontés (30%) en Chardonnay (15%). De Malbec levert in dit klimaat de beste wijn (droog en warm overdag, 's nachts koud) en is ook de meest geteelde soort. Aangezien Malbec een dikke schil heeft geeft de druif veel smaak en zijn de wijnen robuust. Argentijnse malbec is toegankelijker dan Franse en heeft een vleug van pruimen en bramen.