only web

Escudo Rojo Gran Reserva 2019

Vorige Artikel 6 van 8 Volgende
€ 14,85 (inclusief btw)

De Escudo Rojo Gran Reserva is een fijne mix van traditionele druivensoorten die worden geteeld in onze eigen wijngaard en in zorgvuldig geselecteerde percelen door onze partners. De druiven Cabernet Sauvignon, Carmenere, Syrah, Petit Verdot en Cabernet Franc worden geselecteerd door ons technisch team en gevinifieerd in de bodega Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile. Die subtiele combinatie levert jaar na jaar een ronde, complexe en geconcentreerde wijn op met aantrekkelijk expressief fruit.

Deze wijn komt uit de "Valle Central", ten zuiden van Santiago. De uitgestrekte wijngaard is een lappendeken van verschillende terroirs die genieten van ideale klimatologische omstandigheden voor de wijnbouw, vooral een semi-aride mediterraan klimaat. Baron Philippe de Rothschild Maipo De wijnmakers in Chili hebben de "Valle Central" wijngaarden gekozen vanwege de verscheidenheid aan bodems die complexiteit en kracht brengen om de kwintessens van het Chileense terroir te onthullen. Het noorden is droog met een steenachtige ondergrond, terwijl het vochtiger zuiden kleigrond heeft die van nature voor voldoende watervoorziening zorgt.

De helft van de vintage wordt 12 maanden gerijpt in eenjarige eikenhouten vaten. 25% nieuw eiken en 75% in 1-2 jaar oude eikenhouten vaten.

De neus opent met een elegante combinatie van aroma's van rood en zwart fruit, gevolgd door luchten door elegante kruiden en tonen van gebrande koffiebonen. De smaak heeft rijpe aroma's van rood en zwart fruit die naar voren komen tijdens de aanval, gevolgd door krachtig zwart fruit vermengd met delicate kruiden en gebrande koffieboontonen. De fruitsmaken die bij de aanzet worden aangetroffen, keren terug, ondersteund door prachtig verfijnde tannines die de afdronk lengte en elegantie geven.

Druiven: 2% Cabernet Franc ,44% Cabernet Sauvignon, 39% Carmenere, 4% Petit Verdot, 11% Syrah

© 2019 - 2022 Wijnimport Peter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.